VİLLA DEKORASYON

VİLLA TADİLAT VE DEKORASYON

Yaşam alanlarımız kullanıma ve malzemelerin ömrüne göre bir süre sonra yenileme gerektirmektedir. Yapılan tadilat işleri sonrasında mekanda istenilen enerjiye göre iç mekan tasarımları da yapılarak tüm ev, hem yapısal hem de dekorasyon anlamında yenilenmiş olur.
Aşağıda ev yenileme sürecinde yapılması gerekenler adım adım belirtilmiştir.

1.Tasarım ve Planlama
Yapılacak tadilat ile ilgili yapılacak her türlü inşa ve dekorasyon işleri mimar tarafından proje üzerinde planlanır ve uygulama projesi haline getirilir. Fiziksel olarak ortaya çıkmadan önce iş sırasında oluşabilecek hatalar proje üzerinde organize edilir. Yenileme ile ilgili tam olarak yapılması istenilen işlerin listesi oluşturulmalı ve buna göre finansman sağlanmalıdır. Mimari projede bir değişiklik yapılacaksa yine izin ve tadilat projeleri için gerekli mercilere bu aşamada ulaşılır.
2.Çatı, Cephe, Pencereler
Çatı tadilatı veya onarımı, su sızıntısını durdurmak, cephe kaplaması ya da pencereleri yenilemek veya onarmak gibi yapısal sorunlar öncelikle çözülmelidir ki iç mekanda yapılacak tadilat çalışmalarını etkilemesin.

3. Yıkım

Yeni projeye göre evde değiştirilecek olan bölümlerin yıkım işleri yapılmalıdır. İç mekandaki bölüntüler değiştirilecekse duvar yıkım işleri, eskiden yapılan duvar kağıtları, kartonpiyerler, parke, süpürgelik gibi değiştirilmesi istenilen tüm imalatların sökümü ile ev yenilemeye hazır hale getirilir.
 

4.Yapısal İşler
Yeni duvarlar, alçıpan duvar-tavan işleri, pencereler, yeni kapı yerleri açılması, gerekliyse merdiven taşıyıcılarını yenileme gibi inşaii olan işler öncelikli olarak yapılır.

5. Klima Santrali, Elektrik ve Sıhhi Tesisat
Duvarlar ve tavan açıkken kurulması gereken tesisat işleri merkezi havalandırma sistemi isteniyorsa HVAC ısıtma ve havalandırma kanallarının döşenmesi, elektrik ve sıhhi tesisat sistemlerinin yenilenmesi bu aşamada gerçekleştirilir.

6.Banyo, wc gibi ıslak hacimlerin yenilenmesi
Tesisat yenilemeleri yapıldıktan sonra banyo wc gibi ıslak mekanlarda seramik kaplama, vitirfiye ve armatürler yenilenir.

7.Alçıpan işleri
Duvar alçıpanları kapatılır. Alçı sıvaları çekilir, zımparalanır ve boya için uygun zemin oluşturulur. Bu aşamada düzgün bir yüzey elde etmek için bir süre beklemek ve işlemi tekrarlamak gerekebilir. Aynı işlem varsa asma tavanlar için de uygulanır.

8. Marangozluk işleri

Alçıpan işlerinin sonlanmasıyla süpürgelikler, sabit mobilyalar gibi ahşap işleri için net ölçüler alınır ve imalata geçilir.

9.Boya, Duvar Kağıdı ve Diğer Yüzey İşlemleri

Duvar, tavan boyama, duvar kağıdı ve diğer dekoratif elemanlar ile duvar-tavan yüzeylerindeki işlemler yapılır.

10.Döşeme
Nihai zemin kaplaması laminat, masif parke, fayans gibi döşeme malzemesini yenileme sürecinde olabildiğince geç monte etmek, döşeme yüzeyinizin önemli derecede hasar görmesini önler.

11.Ev dışı işler
Evin içindeki tadilat işleri bitirildikten sonra gerekliyse dış cephe kaplaması yenilenir. Çevre düzenlemesi, peyzaj, veranda, süs ya da yüzme havuzu tadilatları yapılarak yenileme işlemi tamamlanır.

12.Dekorasyon
Ev içinde ve dışında bitirilen tüm tadilat ve inşaii işlereden sonra uygun dekorasyon ile yaşam alanında istenilen atmosfer sağlanır. Mobilyalar, aydınlatma elemanları, halı, perde ve aksesuarları seçilerek tüm ev yenilenmiş olur.

13.Anahtar Teslim
Metrocity İnşaat olarak ferah konforlu ve kaliteli hizmetlerimizden faydalanmanız için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Size bir telefon kadar yakınız.

 

 

 

 


WHATSAPP